Boldatut on sellaisia, jotka ovat auttaneet mua kaikkein eniten. 

1. Eletään tätä hetkeä. Vain tämä päivä tarvitsee jaksaa tsempata! Tuntuu kai se nyt raskaalle, jos ajattelee ettei voi enää koskaan syödä herkkuja vailla huolen häivää. Suurin merkitys on kuitenkin sillä mitä tekee NYT.

2. Mieti/ tee jotain kivaa joka saa unohtamaan pahat mietteet. Ulkoiluta/leikitä lemmikkiä/lasta, soita ystävälle/sukulaiselle, lue kivoja blogeja, tee ristikoita tai neulo vaikka sukkia, mikä sitten kullekin on se kiva tekeminen. Auttaa kummasti jos on miettinyt etukäteen sen tekemisen valmiiksi, eli sellainen mistä saa suurta iloa. Kannattaa kirjoittaa muistiin jonnekin, kriisin keskellä niitä ei välttämättä muista.

3. Yksikin syömättä jätetty herkkupala on askel eteenpäin.  Ai söit kaksi suklaakeksiä, unohda ne! Suurempi merkitys on sillä, että jätit sen kolmannen (ja neljännen ja viidennen ja kuudennen jne.) syömättä.

4. Alku on aina hankalaa, mutta jo muutaman päivän kuluttua helpottaa kun kroppa ja mieli tottuu uuteen. 

5. Mieti tavoitetta. Millainen olet, kun olet tavoitteessasi?

6. Mieti onnistumisia!

7. Paloittele pudotettavat kilot pienempiin osiin. Jos pudotettavaa on 20kg, sehän tuntuu valtavalle määrälle! Ota tavoitteeksi vaikka 5kg pudotus. Ja sitten taas 5kg pudotus, kunnes yhteensä on lähtenyt se 20kg. Tuntuu paljon helpommalle ja koet onnistumisen tunteen useammin.

8. Keskity siihen mitä syöt. Älä hotki, kata kauniisti.